Steunzolen
Bij last van hielspoor, doorgezakte voeten, overmatige eeltvorming en zenuwbeknelling kunnen steunzolen de voetklachten verlichten of zelfs helemaal wegnemen. Ook klachten aan de enkels, knieën en rug kunnen met steunzolen of inlegzolen worden aangepakt.
Wij maken uw steun- of inlegzolen volledig op maat aan de hand van een analyse van uw voet, voetstand en motoriek. Geen voet is hetzelfde. Dat geldt ook voor de zooltjes. Ze corrigeren de stand van de voeten en zorgen voor een juiste drukverdeling en ondersteuning. Ook voor sportzooltjes bent u bij ons aan het juiste adres.
Het duurt ongeveer 2 weken vanaf de eerste afspraak totdat wij uw steunzolen kunnen leveren. Na het bespreken van uw klachten maken wij eerst voetafdrukken en volgt een pasafspraak. Als de zooltjes goed zijn krijgt u deze mee en zien wij u na een maand terug om te bespreken hoe de zooltjes bevallen.
​
​
​
Een veel voorkomende klacht waardoor steunzolen nodig zijn is een doorgezakte voet. Bij mensen die steunzolen nodig hebben voor een doorgezakte voet (ook bekend als platvoet of pes planus) treden verschillende klachten en symptomen op. Hier zijn enkele van de meest voorkomende klachten en een uitleg over wat er in de voet gebeurt bij doorzakking:
​
-
Pijn in de voet:
-
Pijn in het midden van de voet, bij de boog.
-
Pijn aan de binnenkant van de enkel.
-
Pijn in de hiel of de bal van de voet.
-
-
Vermoeidheid in de voeten:
-
Voeten voelen snel vermoeid aan, vooral na lange periodes van staan of lopen.
-
-
Zwelling:
-
Zwelling aan de binnenkant van de enkel kan optreden.
-
-
Problemen met balans en stabiliteit:
-
Moeite met het behouden van evenwicht.
-
Verhoogd risico op verstuikingen.
-
-
Knie-, heup- en rugklachten:
-
De verkeerde stand van de voet kan leiden tot overbelasting van de knieën, heupen en onderrug.
-
​
​
​Bij een doorgezakte voet zakt de voetboog door en raakt de hele voet of een groot deel ervan de grond. Dit kan verschillende oorzaken hebben en gevolgen voor de anatomie en functie van de voet.
​
​​​
Steunzolen kunnen helpen door:
-
Ondersteuning te bieden: Ze bieden extra ondersteuning aan de voetboog, waardoor de druk beter verdeeld wordt en de natuurlijke stand van de voet bevorderd wordt.
-
Pijn te verminderen: Door de voetboog te ondersteunen en de drukpunten te verlichten, kunnen steunzolen de pijnklachten verminderen.
-
Verbetering van de houding: Door de juiste uitlijning van de voet te herstellen, kunnen steunzolen bijdragen aan een betere houding en vermindering van klachten in knieën, heupen en rug.
Steunzolen kunnen op maat gemaakt worden door een podotherapeut of orthopedisch schoenmaker na een grondige analyse van de voetstructuur en de specifieke klachten.
​
​
​
Wij hebben verschillende vestigingen waar wij uw steunzolen kunnen aanmeten.
Alkmaar, Castricum, Schagen, Beverwijk, Den Helder, Obdam en Medemblik
​