top of page
Werkplaats -5887.jpg

  Bij twijfel over  
  vergoedingen,  
  bel ons!  
  

Vergoedingen zorgverzekeraar

 

Voetzorg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze klantenservice zorgt voor de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar.

Een orthopedische schoen (OSA), semi-orthopedische schoen (OSB), een aanpassing aan een confectieschoen (OVAC), een steunzool of een brace noemen we in vakjargon een orthopedisch hulpmiddel. Sommige hulpmiddelen worden vergoed, anderen niet. Of uw hulpmiddel wordt vergoed en voor welk bedrag, hangt af van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis (basisverzekering en of aanvullende verzekering). Wilt u weten hoe het voor u persoonlijk zit? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Wanneer uw hulpmiddel wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, dan zijn er twee factoren die de hoogte van uw vergoeding bepalen: het eigen risico en de eigen bijdrage. Hoe zit dat?

 

Eigen risico

Voor de basisverzekering heeft elke volwassene (boven 18 jaar) in Nederland een verplicht eigen risico van minimaal € 385,- (in 2024). Dat betekent dat de eerste € 385,- die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. Wordt uw hulpmiddel vergoed, dan komen deze kosten dus ten laste van uw eigen risico. Bij sommige verzekeraars mag u uw eigen risico in termijnen betalen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Eigen bijdrage

Naast het verplichte eigen risico kan het zijn dat er voor uw hulpmiddel een eigen bijdrage geldt.
In 2024 is dat € 1
30,- voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen (v
oor kinderen tot 16 jaar geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 65,-). Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt, en hoe hoog de bijdrage is. Dit kan voor hulpmiddelen uit de basisverzekering én ook uit de aanvullende verzekering zijn.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Informeer daarom goed naar wat voor u van toepassing is.

 

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe hoog dat bedrag zal zijn hangt dus van een aantal individuele factoren af. We kunnen ons goed voorstellen dat de informatie over vergoedingen veel vragen oproept. Komt u er niet uit met uw zorgverzekeraar of blijft het voor u onduidelijk? Neem dan contact op met onze klantenservice. Voetzorg Noord-Holland helpt u graag verder! Uiteraard verzorgen wij ook de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar.

(Semi) orthopedische werkschoenen
 

UWV betaalt aangepaste werkschoenen, als u die nodig heeft om uw werk te kunnen doen. Het gaat hier om een vergoeding van (semi) orthopedische werkschoenen en inlegzolen. Dit zijn schoenen die zoveel zijn aangepast dat ze (bijna) alleen voor uw werk gebruikt kunnen worden.

Om uw aanvraag voor aangepaste werkschoenen te kunnen beoordelen, vragen wij u een aantal documenten mee te sturen:

  • Een verklaring van uw werkgever waaruit blijkt dat de werkschoenen nodig zijn voor uw functie.

  • Een offerte van de orthopedische werkschoenen.

Voetzorg behandelplan

 

Wij bieden je met het Voetzorg-behandelplan de mogelijkheid tot gespreide betaling en ontzorgen je met persoonlijke service, op maat gemaakte steunzolen, (semi) orthopedische schoenen en 100% garantie. De looptijd van de termijnen gaat gelijk op met de gemiddelde gebruiksduur van de geleverde zolen en schoenen. Dit maakt de oplossing voor jouw voetprobleem betaalbaar. Zie voor meer informatie voetservice.nl.

_DSF9192-17.jpg

Schoenen

Werkplaats -5887.jpg

Steunzolen

Persoonlijke Loopanalyse AZ Voetcentrum

Loopanalyse

Medische pedicure Voetzorg Noord-Holland

Medisch pedicure

3D-scan Voetzorg Noord-Holland.jpg

Podotherapie

Brace knie Voetzorg Noord-Holland.jpg

Braces

bottom of page