top of page

Nieuwe 3D scanners en digitale freesmachine

 

Bij Voetzorg Noord-Holland zijn dit voorjaar drie mobiele 3D voetscanapparaten in gebruik genomen. Ze worden ingezet op alle locaties en spreekuren om mensen met pijn en voetklachten snel te kunnen helpen. Binnen één week heeft u al een afspraak met een van onze voetzorgspecialisten. U heeft daar geen verwijzing voor nodig. Het gebruik van 3D-scanners is dé nieuwe standaard voor het aanmeten van corrigerende steunzolen en schoenen die uw voeten optimaal ondersteunen en ontlasten. Naast de nieuwe 3D scanners is er ook een digitale freesmachine aangeschaft die met nauwkeurige precisie uw nieuwe zooltjes vervaardigt.

De scanners werken met lasermeting vanuit 5 verschillende hoeken. U kunt er gewoon bij blijven zitten en de specialist zorgt dat uw voet zonder druk op de voet en in de juiste positie wordt gescand. Met deze nieuwe techniek wordt nauwkeurig een 1:1 copie van de voet gemaakt. De voetvorm wordt met de gehele voetholte heel accuraat digitaal vastgelegd. Alle gegevens van zowel de zool als de zijkant van de voet met de hiel en de enkels worden tijdens het meten direct in de cloud opgeslagen om verwerkt te kunnen worden in het tekenprogramma. Vanuit Hoofddorp, Beverwijk of Den Helder is de scan direct verwerkbaar voor het vervaardigen van uw nieuwe zooltjes en schoenen bij onze locatie in Alkmaar.

Accurater en sneller resultaat

De specialist van Voetzorg Noord-Holland zal op basis van de klachten en de diagnose het ontwerp maken van bijvoorbeeld een steunzool. Vanuit de basisgegevens ontstaat er een pasklaar ontwerp dat aangepast wordt op de plekken waar steun en of correctie nodig is. Of waar een uitsparing nodig is om te vullen met zachter materiaal.

Het ontwerp dat digitaal beschikbaar is kan direct verwerkt worden met de digitale freesmachine. De te frezen materialen hebben verschillende eigenschappen qua hardheid, zodat niet alleen de vorm maar ook het materiaal voor de zool comfortabel en functioneel is. Na het frezen wordt de steunzool netjes afgeschuurd en afgewerkt. Door het gebruik van de nieuwe 3D scanners werkt Voetzorg Noord-Holland sneller en accurater.

_DSF9192-17.jpg

Schoenen

Werkplaats -5887.jpg

Steunzolen

Persoonlijke Loopanalyse AZ Voetcentrum

Loopanalyse

Medische pedicure Voetzorg Noord-Holland

Medisch pedicure

3D-scan Voetzorg Noord-Holland.jpg

Podotherapie

Brace knie Voetzorg Noord-Holland.jpg

Braces

bottom of page