top of page

Semi-orthopedische schoenen

Een semi-orthopedische schoen (OSB schoenen) lijkt op een confectieschoen, maar biedt aan de binnenkant meer ruimte en mogelijkheden om uw schoen aan te passen voor het verhelpen van uw voetklachten. Orthopedische maatschoenen worden ingezet om klachten te voorkomen en klachten te verhelpen. Veel voorkomende klachten waar semi- orthopedische schoenen voor worden ingezet zijn:
 

 • Pijn klachten

 • Afwijkende voetvorm

 • Standafwijkingen

 • Diabetes

 • Reuma (reuma schoenen)

 • Voorvoetklachten

 

Grote collectie semi-orthopedische schoenen

Ieder voorjaar en najaar presenteren wij een nieuwe collectie semi orthopedische schoenen voor dames (van onze leverancier Durea) en heren (van onze leverancier Tom Schoenen). Er is een ruime keuze in uitvoeringen en modellen maatschoenen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoge semi orthopedische schoen of toch juist een halfhoog model. Ook in de afwerking zijn er verschillende opties voor u. Zo heeft u een mooie semi orthopedische schoen met veel draagcomfort. 
 

Semi-orthopedische sportschoenen
Blijven bewegen is belangrijk. Ook voor sporters kunnen wij voetklachten voorkomen en verhelpen door het maken van aangepaste sportschoenen. Wij maken een analyse van uw voeten en kijken naar uw looppatroon voor de beste oplossing middels een semi-orthopedische sportschoenen.

Veiligheidsschoenen
In sommige beroepen zijn veiligheidsschoenen verplicht of nodig. Semi-orthopedische werkschoenen zorgen naast de veiligheid ook voor comfort.
Er zijn verschillende optie als uw veiligheidsschoenen nodig heeft.

 

 • Werkschoenen geschikt voor steunzolen

 • Orthopedische veiligheidsschoenen (werkschoenen op maat gemaakt)

 • Semi- orthopedische veiligheidsschoenen

 

UWV betaalt aangepaste werkschoenen, als u die nodig heeft om uw werk te kunnen doen. Het gaat hier om een vergoeding van (semi) orthopedische werkschoenen en inlegzolen. Dit zijn schoenen die zoveel zijn aangepast dat ze (bijna) alleen voor uw werk gebruikt kunnen worden.

Om uw aanvraag voor aangepaste werkschoenen te kunnen beoordelen, vragen wij u een aantal documenten mee te sturen:

 • Een verklaring van uw werkgever waaruit blijkt dat de werkschoenen nodig zijn voor uw functie.

 • Een offerte van de orthopedische werkschoenen.

Semi-orthopedische schoenen voor kinderen

Kinderen met voetproblemen krijgen bij ons bijzondere aandacht vanwege hun groei en ontwikkeling. Voor hen hebben wij een zeer uitgebreide collectie semi-orthopedische kinderschoenen. Semi-orthopedische schoenen voor kinderen worden voorgeschreven bij instabiele kindervoeten, standafwijkingen, spasticiteit en verlamming.
 

Levertijd semi-orthopedische schoenen 

Het duurt 4 tot 6 weken vanaf de eerste afspraak totdat u kunt beginnen met het inlopen van de nieuwe schoenen. Aan de hand van uw voetafdrukken worden steunzolen gemaakt. Deze worden gepast met het gekozen model voordat de schoenen afgewerkt worden. Pas als alles in orde is krijgt u de schoenen mee en zien wij u na een maand terug om te bespreken of de schoenen goed zitten.

_DSF9192-17.jpg

Schoenen

Werkplaats -5887.jpg

Steunzolen

Persoonlijke Loopanalyse AZ Voetcentrum

Loopanalyse

Medische pedicure Voetzorg Noord-Holland

Medisch pedicure

3D-scan Voetzorg Noord-Holland.jpg

Podotherapie

Brace knie Voetzorg Noord-Holland.jpg

Braces

bottom of page