Oplossingen op maat 
  met geavanceerde  
  druktest  

Meest gestelde vragen

 

Onze klantenservice helpt u graag. Maar soms is het net zo snel of gemakkelijk om iets zelf op te zoeken. En komt u er niet uit? Dan helpen wij u gewoon verder. 

 

Heeft u bijvoorbeeld een vraag over onze openingstijden, de vergoedingen of de levertijd van onze producten? Mogelijk vindt u het antwoord hieronder. We hebben voor u de meest gestelde vragen op een rij gezet.

 

Zit uw vraag er niet tussen of heeft u toch liever persoonlijk contact? Bel 072 540 40 38 of mail naar info@voetzorg.info.

U krijgt binnen twee werkdagen antwoord van ons. 

Algemeen

Wat kan Voetzorg Noord-Holland voor mij doen?


Voetzorg Noord-Holland helpt u om pijn- en blessurevrij te bewegen. Van een eenvoudige inlegzool tot podotherapie en van lichte schoenaanpassing tot volledig met de hand vervaardigd maatwerkschoeisel. U kunt kiezen uit tientallen modieuze modellen, van stijlvolle laars tot sportschoen. Wij voeren een uitgebreide collectie kinder-, sport-, verband- en veiligheidsschoenen, elastische kousen en braces voor élk gewricht in het lichaam. Mobiliteit verbeteren, lichamelijke klachten verminderen en uiteindelijk mensen gelukkiger maken. Iedereen moet zo prettig mogelijk kunnen lopen, bewegen en sporten. Daarvoor zetten wij alles in het werk.
Waar zit Voetzorg Noord-Holland?


Voetzorg Noord-Holland heeft meerdere vestigingen in Noord-Holland om u ondersteuning te bieden bij u in de buurt. Bel met 072 540 40 38 en onze specialisten zoeken de beste locatie en mogelijkheid voor u uit.
Wanneer kan ik bij jullie terecht?


Voetzorg Noord-Holland is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Onze klantenservice maakt in overleg met u op een de locatie die het beste bij u past. Op sommige locaties houden we inloopspreekuren. Bel met 072 540 40 38 voor meer informatie.
Kan ik langs komen zonder afspraak?


In principe is het beter als u eerst een afspraak maakt. Zo kunnen onze specialisten zich voorbereiden op uw specifieke vraag en zo veel mogelijk vragen in één keer beantwoorden of in sommige gevallen het behandeltraject zelfs al beginnen. Op een aantal locaties werken we met inloopspreekuren, bel met 072 540 40 38 voor meer informatie.
Hoe maak ik een afspraak?


Om een afspraak te maken belt u met 072 540 40 38. Onze klantenservice maakt een afspraak in overleg met u op de locatie die het beste bij u past. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Wat moet ik mee nemen naar mijn eerste afspraak?


Uw verzekeringsbewijs is het belangrijkste wat u voor de eerste afspraak mee moet nemen. Heeft u ook al een verwijzing van de huisarts, neem deze dan voor de volledigheid ook mee.
Ik heb al een afspraak maar ik wil het verzetten, hoe doe ik dat?


Bel met 072 540 40 38 om uw afspraak te verzetten. Onze klantenservice zoekt voor u een andere geschikte datum. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Ik heb geen verwijzing van de huisarts, kan ik een afspraak maken of langskomen?


Ja, dat is geen probleem. U kunt gewoon bellen met 072 540 40 38 en eerste (vrijblijvende) afspraak maken.
Ik ben doorverwezen, wat nu?


U bent door uw huisarts doorverwezen voor (semi) orthopedische (of aangepaste confectie) schoenen, steunzolen, braces, podotherapie of medisch pedicure. U kunt vrijblijvend een afspraak maken bij Voetzorg Noord-Holland voor de volgende stap. Bel met 072 540 40 38. Onze klantenservice maakt een afspraak in overleg met u op de locatie die het beste bij u past. Voetzorg Noord-Holland is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Mijn voet doet pijn/ Ik heb pijn bij het lopen, wat kan ik doen?


U kunt een afspraak maken bij uw huisarts of u belt vrijblijvend met Voetzorg Noord-Holland op 072 540 40 38. Wij hebben alle specialisten in huis en om ons heen om u goed van dienst te zijn. Van diagnose en advies tot behandelingen en hulpmiddelen. Voetzorg Noord-Holland biedt in samenwerking met Orhis een totaalpakket aan orthopedische en revalidatietechnische producten en diensten voor voetblessures, voetklachten en voetaandoeningen.
Regelen jullie de administratieve afhandeling voor mijn verzekeraar?


U ontvangt een factuur van Voetzorg Noord-Holland voor de geleverde diensten en producten. Deze factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar (declareren) om een vergoeding te ontvangen. Informeer vooraf bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding en aan welke voorwaarden u hiervoor moet voldoen. Deze voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar en kunt u in uw polisvoorwaarden terugvinden.
Als ik nu een afspraak maak, hoe lang duurt het voordat mijn schoen of zool klaar is?


Dit is afhankelijk van het hulpmiddel dat u nodig hebt. Om u een idee te geven: • Het duurt 8 tot 10 weken vanaf de eerste afspraak totdat u kunt beginnen met het inlopen van de nieuwe orthopedische schoenen. • Het duurt 4 tot 6 weken vanaf de eerste afspraak totdat u kunt beginnen met het inlopen van de nieuwe semi-orthopedische schoenen. • Het duurt ongeveer 2 weken vanaf de eerste afspraak totdat wij uw aangepaste confectieschoenen kunnen leveren. • Het duurt ongeveer 2 weken vanaf de eerste afspraak totdat wij uw steunzolen kunnen leveren.
Wat is een loopanalyse en waarom voert Voetzorg Noord-Holland deze uit?


Bij iedere stap die u zet vangen uw voeten 2 tot 3 keer uw lichaamsgewicht op. De kracht op uw voeten en enkels neemt toe naarmate u sneller loopt. Wij maken een loopanalyse om te zien hoe u het gewicht verdeelt tijdens het staan en lopen. Zo weten we waar de druk zit op uw voeten en kunnen we een optimaal product maken om uw fysieke klachten aan te pakken. Klachten in het gehele lichaam kunnen afnemen omdat een op maat gemaakte corrigerende zool het hele lichaam ondersteunt. Met de informatie uit de loopanalyse komen we tot het beste hulpmiddel voor uw situatie.
Ik heb geen (semi) orthopedische schoenen nodig, wel pijn. Kunnen jullie mijn bestaande schoenen aanpassen?


Onze dienstverlening is klantgericht, gewoon omdat ieder mens uniek is en omdat we blijven zoeken totdat we de beste oplossing voor uw voeten en onderbenen gevonden hebben. Bij een verschil in beenlengte, een pijnlijke voet of een instabiele knie kan een aanpassing van uw confectieschoen al voldoende zijn om de pijn weg te nemen en uw loopcomfort te verbeteren. Bijvoorbeeld door de hak te verhogen, de zool te verstevigen of een betere voetafwikkeling te bevorderen. Maak vrijblijvend een afspraak op 072 540 40 38. Onze specialisten kijken welke oplossing het beste bij u past
Worden de producten en diensten van Voetzorg Noord-Holland vergoed?


Over vergoedingen kunnen we heel kort zijn. Het is bij iedere verzekeraar anders en veel is afhankelijk van het betreffende hulpmiddel en van uw eigen situatie (uw polis, de aard van uw aandoening, et cetera). Ieder jaar worden de vergoedingen vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering aangepast. Neem daarom contact met uw zorgverzekeraar voor actuele en duidelijke informatie over welke vergoedingen van toepassing zijn op uw situatie. Om u op weg te helpen hebben we hier de belangrijkste feiten voor u op een rij gezet.
Hoe gaat Voetzorg Noord-Holland om met mijn gegevens en privacy?


U voorziet Voetzorg Noord-Holland van de gegevens die nodig zijn voor een goed klantcontact en het adequaat kunnen leveren van onze diensten en producten. Voetzorg Noord-Holland hecht groot belang aan uw privacy en betracht de grootst mogelijke zorgvuldigheid in het behandelen en beschermen van uw persoonsgegevens. Voor meer informatie klikt u hier naar onze privacypagina.
Welke garanties bieden jullie op jullie producten?


Wij geven garantie op door Voetzorg Noord-Holland gemaakte hulpmiddelen die niet juist zijn samengesteld of geproduceerd. Op producten die niet door ons zijn geproduceerd, gelden de garantievoorwaarden van de fabrikant. Slijtage en problemen door anatomische veranderingen zijn uitgesloten van garantie. U krijgt 6 maanden garantie op het materiaal van orthopedische schoenen en steunzolen en op de pasvorm 3 maanden garantie. In sommige specifieke gevallen is een langere garantietermijn mogelijk. Op pro- en orthesen krijgt u 1 jaar garantie. Op de functionaliteit van therapeutisch elastische kousen (TEK) geven wij 3 maanden garantie en 1maand op de pasvorm. Voetzorg Noord-Holland stelt zich niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van of voor het aanbrengen van aanpassingen aan de door haar geleverde producten door andere partijen.
Hoe gaan jullie om met klachten?


Wij willen dat u tevreden bent met uw hulpmiddelen en dat u tevreden bent over de service van onze organisatie. Laat het daarom gelijk aan ons weten als u een klacht heeft, des te sneller kunnen we aan een oplossing werken. Bel altijd als eerste met onze klantenservice op nummer 072 540 40 38. Meestal komen we dan snel tot een bevredigende uitkomst. U kunt uw klacht ook schriftelijk indienen via de mail naar klachten@voetzorg.info. U krijgt dan een ontvangstbevestiging van onze klachtenfunctionaris. We nemen dan binnen 4 werkdagen contact met u op. Ons streven is om binnen 6 weken met u tot een goede oplossing te komen. Wanneer u er met ons niet naar tevredenheid uitkomt kunt u een beroep indienen bij [link] de klachtencommissie van de Nederlandse Vereniging van Orthopedisch Schoentechnici (N.V.O.S.). Deze geeft een bindende uitspraak of helpt om tot een schikking te komen met Voetzorg Noord-Holland.

Semi/orthopedische schoenen

Wat kost een paar (semi) orthopedische schoenen en wordt deze vergoed?


Voetzorg Noord-Holland levert maatwerk want ieder mens is uniek. Zo ook de hulpmiddelen die we maken. De kosten hangen dus af van het type schoen en de orthopedische aanpassingen die voor u nodig zijn.
(Semi) orthopedische schoenen worden in principe vergoed vanuit de basisverzekering. Hou er wel rekening mee dat deze ten laste komen van uw eigen risico. Welke vergoeding u ontvangt en wat u uiteindelijk moet betalen is dus afhankelijk van de zorgkosten die u datzelfde jaar al heeft gemaakt. Ook geldt voor (semi) orthopedische schoenen een eigen bijdrage. Wilt u precies weten hoe het voor u persoonlijk zit? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Uit welke soorten schoenen kan ik kiezen?


Orthopedische schoenen
Omdat u er knap wilt bijlopen leveren wij net als de schoenenwinkel trendy en stijlvolle modellen, van hippe laars tot snelle sportschoen. Maar dan wel op maat gemaakt en geschikt voor uw voeten met de juiste corrigerende aanpassing en/of ondersteuning.
Voetzorg Noord-Holland maakt ambachtelijk orthopedische schoenen naar uw pasvorm, smaak en wensen. U kunt kiezen uit onze collectie of schoenen naar eigen ontwerp. Ook kunnen wij confectieschoenen namaken. U bepaalt samen met ons de kleur, het model, de leersoort en afwerking van uw nieuwe schoenen.
Semi-orthopedische schoenen
Ieder voorjaar en najaar presenteert Voetzorg Noord-Holland een nieuwe collectie voor dames en heren. Wij ondersteunen u ook met semi-orthopedische sport- en veiligheidsschoenen. Kinderen met voetproblemen krijgen bij ons bijzondere aandacht vanwege hun groei en ontwikkeling. Voor hen hebben wij een zeer uitgebreide collectie semi-orthopedische kinderschoenen.
Kan ik zelf een schoen ontwerpen?


Ja natuurlijk! We maken Wij maken ambachtelijk orthopedische schoenen naar uw pasvorm, smaak en wensen. U kunt kiezen uit onze collectie of schoenen naar eigen ontwerp.
Wat is een leest?


Een leest is een vorm die wordt gebruikt voor het maken van schoenen. Om een passende leest te maken meten wij uw voeten op met een gipsafdruk of een 3D-scan. Met de 3D-scan kunnen we al binnen een week een model voor u klaar hebben. Samen met u controleren wij de pasvorm van de leest voordat uw hulpmiddel in productie gaat. 3D scan van Voetzorg Noord-Holland
Hoe weet ik of mijn schoenen straks echt goed passen?


Na het maken van de leest controleren we altijd samen de pasvorm van de leest voordat uw hulpmiddel in productie gaat. Pas als alles in orde is krijgt u uw hulpmiddelen (schoen of zolen) mee en zien wij u na een maand terug om te bespreken hoe de ondersteuning bevalt.
Hoe kan ik mijn (semi) orthopedische schoenen goed onderhouden?


U draagt speciaal voor u op maat gemaakte schoenen. Onderhoud goed uw schoenen om er lang plezier van te kunnen hebben:

 • Poets de schoenen regelmatig (minimaal één keer per week), zodat het leer soepel blijft en gebruik beschermende spray;
 • Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen, zo blijft de pasvorm goed;
 • Maak veters en of sluitingen los voordat u uw schoenen aan- of uittrekt;
 • Laat uw schoenen regelmatig luchten;
 • Leg uw schoenen nooit in de zon of bij de verwarming als deze nat zijn geworden, laat ze drogen op kamertemperatuur.

Zijn uw hakken of zolen versleten, laat deze dan op tijd vervangen. Bel met 072 540 40 38 voor een afspraak met de schoenmakers van Voetzorg Noord-Holland.
Wanneer moet ik terugkomen voor controle?


We zien graag u na één maand terug om te bespreken hoe de schoenen bevallen. Heeft u in de tussentijd vragen of klachten, bel gerust met onze klantenservice op 072 540 40 38.
Voetzorg Noord-Holland is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. We maken snel een afspraak om uw klachten te verhelpen.
Hoe lang mag ik lopen op mijn nieuwe (semi) orthopedische schoenen?


Tijdens de controle-afspraken bepalen onze professionals of de ( semi) orthopedische schoenen nog voldoende steun bieden of dat aanpassing, reparatie of vervanging nodig is. Gemiddeld kunt ervan uit gaan dat u 15 tot 18 maanden op uw (semi) orthopedische schoenen kunt lopen (bij normaal gebruik). De gebruikstermijn van uw (semi) orthopedische schoenen wordt bepaald door uw zorgverzekeraar.
Hoe lang duurt het voor mijn schoenen klaar zijn?


Voor een orthopedische schoen duurt het 8 tot 10 weken vanaf de eerste afspraak totdat u kunt beginnen met het inlopen van de nieuwe schoenen. Voor de semi orthopedische schoenen is dat een periode van 4 tot 6 weken vanaf de eerste afspraak.

Confectieschoenen

Wat betekent OVAC?


OVAC staat voor Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen. Alle informatie over aanpassingen aan confectieschoenen vindt u hier.
Wat kost een aanpassing aan mijn confectieschoenen en wordt het vergoed?


Voetzorg Noord-Holland levert maatwerk want ieder mens is uniek. Zo ook de hulpmiddelen die we maken. De kosten hangen dus af van de orthopedische aanpassingen die voor uw confectieschoen nodig zijn.
Aanpassingen aan uw confectieschoen (dus niet de schoen zelf) worden in principe vergoed vanuit de basisverzekering. Hou er wel rekening mee dat deze ten laste komen van uw eigen risico. Welke vergoeding u ontvangt en wat u uiteindelijk moet betalen is dus afhankelijk van de zorgkosten die u datzelfde jaar al heeft gemaakt. Er geldt geen eigen bijdrage voor aanpassingen aan uw confectieschoen.

Wilt u precies weten hoe het voor u persoonlijk zit? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Waar moet ik op letten bij het kopen van schoenen?


 • Uw voeten worden in de loop van de dag altijd wat dikker, koop daarom uw schoenen het liefst rond het middaguur.
 • Goede schoenen moeten u steun, grip en stabiliteit geven. Let bij de keuze van nieuwe schoenen in ieder geval op de volgende twee aspecten: ter hoogte van de wreef moeten uw voeten goed worden omsloten; de schoen met een stevige hiel hebben die goed aansluit.
 • De maat van de schoenen is goed wanneer de schoen een halve tot hele centimeter langer is dan uw voeten. Uw tenen moeten vrij kunnen bewegen.
 • De schoenen hebben de juiste breedtemaat wanneer de hiel goed vastzit en de voorvoet niet knelt.
 • Bij dagelijks gebruik moet de hakhoogte niet meer dan drie centimeters zijn.
 • Voor goede grip moet de zool niet glad zijn. Een goede schoen is alleen buigzaam in het voorste gedeelte
 • De schoen moet gemaakt zijn van ademend materiaal. Leer heeft deze eigenschap en vormt zich daarnaast ook goed naar de voet.
 • Koop het liefst schoenen zonder stiknaden ter hoogte van de voorvoet. Bovenleer kan uitrekken maar naden kunnen dat niet.
Hoe bepalen jullie welke aanpassing aan mijn schoenen nodig is?


Bij een verschil in beenlengte, een pijnlijke voet of een instabiele knie kan een aanpassing van uw confectieschoen al voldoende zijn om de pijn weg te nemen en uw loopcomfort te verbeteren. Bijvoorbeeld door de hak te verhogen, de zool te verstevigen of een betere voetafwikkeling te bevorderen.
De correctie van pasvorm en ondersteuning van uw confectieschoenen wordt vaak gecombineerd met het gebruik van steunzolen om uw voetproblemen te verhelpen.
We maken een loopanalyse en een 3D-scan van uw voet om te bepalen welke aanpassing voor uw het beste resultaat geeft.
Hoe lang duurt het voor dat de aanpassingen op mijn confectieschoenen klaar is?


Het duurt ongeveer 2 weken vanaf de eerste afspraak totdat wij uw aangepaste confectieschoenen kunnen leveren.
Hebben mijn aangepaste schoenen speciaal onderhoud nodig?


U draagt speciaal voor u aangepaste schoenen. Onderhoud goed uw schoenen om er lang plezier van te kunnen hebben:

 • Poets de schoenen regelmatig (minimaal één keer per week), zodat het leer soepel blijft en gebruik beschermende spray;
 • Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen, zo blijft de pasvorm goed;
 • Maak veters en of sluitingen los voordat u uw schoenen aan- of uittrekt;
 • Laat uw schoenen regelmatig luchten;
 • Leg uw schoenen nooit in de zon of bij de verwarming als deze nat zijn geworden, laat ze drogen op kamertemperatuur.

Zijn uw hakken of zolen versleten, laat deze dan op tijd vervangen. Bel met 072 540 40 38 voor een afspraak met de schoenmakers van Voetzorg Noord-Holland.
Hoe lang mag ik lopen op mijn aangepaste confectieschoenen?


Tijdens de controle-afspraken bepalen onze professionals of uw aangepaste schoenen nog voldoende steun bieden of dat aanpassing, reparatie of vervanging nodig is. De gebruikstermijn van uw aangepaste schoenen wordt bepaald door uw zorgverzekeraar.
Wanneer moet ik terugkomen voor controle?


We zien graag u na één maand terug om te bespreken hoe de schoenen bevallen. Heeft u in de tussentijd vragen of klachten, bel gerust met onze klantenservice op 072 540 40 38. Voetzorg Noord-Holland is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. We maken snel een afspraak om uw klachten te verhelpen.

Zolen

Wat is een steunzool precies en wanneer is deze nodig?


Een steunzool is een binnenzool voor in een schoen. Steunzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. De term ‘steunzool’ klinkt een beetje oubollig maar dat is onterecht. Tegenwoordig worden steunzolen met ultramoderne technieken aangemeten (3D-scan van de voet) en van hoogwaardige materiaal verwaardigd. Er is een groot aanbod aan trendy schoenmodellen waar steunzolen zonder problemen in kunnen worden gedragen.
Ik heb hielspoor, wat kunnen jullie voor mij doen?


Bij last van hielspoor kunnen steunzolen de voetklachten verlichten of zelfs helemaal wegnemen. Dit is ook het geval bij doorgezakte voeten, overmatige eeltvorming en zenuwbeknelling. Ook klachten aan de enkels, knieën en rug kunnen met steunzolen of inlegzolen worden aangepakt.
Hoe maken jullie steunzolen speciaal voor mijn voet(en)?


Wij maken uw steun- of inlegzolen volledig op maat aan de hand van een analyse van uw voet, voetstand en motoriek. Geen voet is hetzelfde. Dat geldt ook voor de zooltjes. Ze corrigeren de stand van de voeten en zorgen voor een juiste drukverdeling en ondersteuning. Ook voor sportzooltjes bent u bij ons aan het goede adres.
Hoe lang duurt het voor het klaar is?


Het duurt ongeveer 2 weken vanaf de eerste afspraak totdat wij uw steunzolen kunnen leveren.
Wat kosten steunzolen en worden deze vergoed?


Voetzorg Noord-Holland levert maatwerk want ieder mens en ieder voet is uniek. Zo ook de hulpmiddelen die we maken. De kosten van uw steunzolen hangen dus af van uw specifieke situatie. Het inmeten en maken van steunzolen, inclusief een controleafspraak kost
€ 199,95. Bij complexe voetproblemen kan de prijs hoger liggen.
Steunzolen vallen niet onder de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van steunzolen. Informeer naar uw situatie bij uw eigen zorgverzekeraar.
Passen mijn steunzolen straks in al mijn schoenen?


Na het bespreken van uw klachten maken wij eerst voetafdrukken en volgt een pasafspraak. Pas als de zooltjes goed zijn voor uw voeten en schoenen krijgt u deze mee en zien wij u na een maand terug om te bespreken hoe de zooltjes bevallen.
Hoe lang mag ik lopen op mijn steunzolen?


Tijdens de controle-afspraken bepalen onze professionals of uw steunzolen nog voldoende steun bieden of dat aanpassing of vervanging nodig is. Gemiddeld kunt ervan uit gaan dat u 12 tot 15 maanden op uw steunzolen kunt lopen (bij normaal gebruik).

Er zijn natuurlijk verschillende factoren die hiervan op invloed zijn. Zo speelt het gewicht een rol, hoe snel de voeten doorzakken op de steunzool en hoe intensief de zolen gebruikt worden. De periode van 12 tot 15 maandenis daarom een gemiddelde.
Hoe hou ik mijn steunzolen zo lang mogelijk goed?


 • Haal de steunzolen altijd uit uw schoenen als u thuis komt, zo kunnen ze drogen en luchten;
 • Leg uw steunzolen nooit te drogen in de zon of op de verwarming. Hierdoor kunnen ze vervormen en hun functie verliezen. Laat uw zolen op kamertemperatuur drogen.
Wanneer moet ik terugkomen voor controle?


We zien graag u na één maand terug om te bespreken hoe uw steunzolen bevallen. Heeft u in de tussentijd vragen of klachten, bel gerust met onze klantenservice op 072 540 40 38. Voetzorg Noord-Holland is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. We maken snel een afspraak om uw klachten te verhelpen.

Braces

In welke gevallen wordt een brace voorgeschreven?


Bij lichte blessures (zoals bijvoorbeeld een verrekking van de enkelbanden of een ontsteking van de pols) en slijtage (artrose) kan een arts een brace voorschrijven. Een brace zorgt voor de juiste ondersteuning waarbij beweging mogelijk blijft.
Ik heb artrose, kan een brace mij helpen?


In sommige gevallen kan een brace uw pijnklachten bij artrose verlichten. Een kniebrace kan bijvoorbeeld helpen om de slijtage aan het kraakbeen in de knie tegen te gaan. Overleg hierover met uw huisarts of bel met onze klantenservice voor een afspraak 072 540 40 38.
Wat doet een brace precies?


Een brace vermindert de pijnklachten en geeft de benodigde extra versteviging om te rusten en herstellen. Een goede brace geeft de juiste ondersteuning en stabilisatie aan beschadigde banden, pezen, spieren en gewrichten. Zo kunt u met een goed en zeker gevoel bewegen, werken en sporten.
Voor welke gewrichten kan Voetzorg Noord-Holland een brace verzorgen?


Voetzorg Noord-Holland heeft oplossingen voor élk gewricht in het lichaam. Ons brede assortiment bevat braces van topkwaliteit met hoog draagcomfort voor nek, schouder, arm, elleboog, hand, pols, rug, heup, bovenbeen, knie, enkel en voet. Wij zorgen ook voor een passend behandelprogramma bij situaties dat een brace de spieren kan verslappen.
Worden braces vergoed?


Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een vergoeding vanuit de basisverzekering te ontvangen en sommige zorgverzekeraars bieden een bepaalde dekking vanuit de aanvullende verzekering. Overleg goed met uw zorgverzekeraar wat voor u van toepassing is.

Podotherapie

Voor welke klachten kan ik terecht bij de podotherapeuten van Voetzorg Noord-Holland?


Onze podotherapeut behandelt al uw voetklachten: pijnlijke drukplekken, ingegroeide teennagels, chronische voetwonden, scheefstaande tenen en afwijkingen in de voetstand. Kortom, alle klachten die de voetfunctie belemmeren. Dat betekent dat de podotherapeuten van Voetzorg Noord-Holland ook klachten aan enkels, knieën, heupen en rug behandelen die voortvloeien uit een afwijkende voetstand, een ongewoon looppatroon of een verkeerde belasting.
Daarnaast behandelt de podotherapeut aandoeningen die niet door een medisch pedicure mogen worden behandeld, zoals ernstige huid- en nagelaandoeningen. Tevens verzorgen wij de jaarlijkse screening van de voeten van diabetespatiënten. Uiteraard krijgt u bij ons preventieve adviezen om indien mogelijk voorgoed met uw voetproblemen af te rekenen, bijvoorbeeld met aangepaste schoenen.
Ik ben diabetespatiënt, kan ik ook bij jullie terecht voor mijn voetklachten?


U bent van harte welkom bij Voetzorg Noord-Holland. Wij verzorgen de jaarlijkse screening van de voeten van diabetespatiënten en bieden ondersteuning op maat voor uw klachten.
Wordt podotherapie vergoed?


Voor diabetespatiënten (type 1 of 2) met classificatie Simm's 1 en hoger is een vergoeding mogelijk voor podotherapie vanuit de basisverzekering. Voor alle andere gevallen is vergoeding van podotherapiebehandelingen alleen mogelijk via een aanvullende verzekering. Niet alle verzekeraars bieden aanvullende verzekeringen voor podotherapie. Informeer daarom goed bij uw eigen zorgverzekeraar wat voor u van toepassing is.

Medisch pedicure

Welke medisch pedicure behandelingen biedt Voetzorg Noord-Holland?


Gemiddeld loopt een volwassene 7.500 stappen per dag. Uw voeten worden zwaar belast en uw mobiliteit is belangrijk. Extra verzorging is geen overbodige luxe! Onze medisch pedicure is hierin gespecialiseerd en kan complexere voet- en nagelproblemen direct behandelen. Wij weten ook wanneer we moeten doorverwijzen naar andere specialisten.
Naast de basisverzorging van de voet, huid en nagels behandelen wij de diabetische en reumatische voet. Ook voor nagelregulatie- en reparaties, huidproblemen en het ontlasten van druk- en pijnpunten kunt u bij Voetzorg Noord-Holland terecht. Onze specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en het verminderen van pijnklachten.
Ik ben diabetespatiënt, kan ik ook bij jullie terecht voor mij voetklachten?


Ja, de medisch pedicure van Voetzorg Noord-Holland is gespecialiseerd in het direct behandelen van complexe voet- en nagelproblemen en de behandeling van de diabetische voet.
Kan ik voor een reumatisch voetbehandeling bij Voetzorg Noord-Holland terecht?


Ja, de medisch pedicure van Voetzorg Noord-Holland is gespecialiseerd in het direct behandelen van complexe voet- en nagelproblemen en de behandeling van de reumatische voet.
Wordt medisch pedicure vergoed?


In sommige specifieke gevallen (zoals bij diabetespatiënten) is er vaak een bepaalde vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Een aantal verzekeraars biedt een dekking vanuit de aanvullende verzekering onder specifieke voorwaarden. Informeer daarom goed bij uw zorgverzekeraar wat voor u van toepassing is.