top of page

  Bij twijfel over  
  vergoedingen,  
  bel ons!  
  

Vergoedingen zorgverzekeraar

 

Voetzorg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze klantenservice zorgt voor de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar.

Een orthopedische schoen (OSA), semi-orthopedische schoen (OSB), een aanpassing aan een confectieschoen (OVAC), een steunzool of een brace noemen we in vakjargon een orthopedisch hulpmiddel. Sommige hulpmiddelen worden vergoed, anderen niet. Of uw hulpmiddel wordt vergoed en voor welk bedrag, hangt af van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis (basisverzekering en of aanvullende verzekering). Wilt u weten hoe het voor u persoonlijk zit? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Wanneer uw hulpmiddel wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, dan zijn er twee factoren die de hoogte van uw vergoeding bepalen: het eigen risico en de eigen bijdrage. Hoe zit dat?

 

Eigen risico

Voor de basisverzekering heeft elke volwassene (boven 18 jaar) in Nederland een verplicht eigen risico van € 385,- (in 2020). Dat betekent dat de eerste € 385,- die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. Wordt uw hulpmiddel vergoed, dan komen deze kosten dus ten laste van uw eigen risico. Bij sommige verzekeraars mag u uw eigen risico in termijnen betalen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Eigen bijdrage

Naast het verplichte eigen risico kan het zijn dat er voor uw hulpmiddel een eigen bijdrage geldt.
n 2020 is dat € 127,- voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen (v
oor kinderen tot 16 jaar geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 63,50). Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt, en hoe hoog de bijdrage is. Dit kan voor hulpmiddelen uit de basisverzekering én ook uit de aanvullende verzekering zijn.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Informeer daarom goed naar wat voor u van toepassing is.

 

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe hoog dat bedrag zal zijn hangt dus van een aantal individuele factoren af. We kunnen ons goed voorstellen dat de informatie over vergoedingen veel vragen oproept. Komt u er niet uit met uw zorgverzekeraar of blijft het voor u onduidelijk? Neem dan contact op met onze klantenservice. Voetzorg Noord-Holland helpt u graag verder! Uiteraard verzorgen wij ook de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar.

​Wilt u weten of uw zorgverzekeraar uw hulpmiddel vergoed? Kies uw zorgverzekeraar en doe de check!

Wordt het vergoed?

_DSF9192-17.jpg

Schoenen

Werkplaats_1.jpg

Steunzolen

Persoonlijke Loopanalyse AZ Voetcentrum

Loopanalyse

Medische pedicure Voetzorg Noord-Holland

Medisch pedicure

3D-scan Voetzorg Noord-Holland.jpg

Podotherapie

Brace knie Voetzorg Noord-Holland.jpg

Braces

bottom of page